Εκδηλώσεις - Διαγωνισμοί Εκτύπωση E-mail
Πανευρωπαϊκός διαγωνισμός φωτογραφίας 
 

Images of Rural Europe
Be part of it!
Με τον παραπάνω τίτλο το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Αγροτικής Ανάπτυξης (European Network of Rural Development - ENRD) έχει ανακοινώσει διαγωνισμό φωτογραφίας για τις Ομάδες Τοπικής Δράσης της Ευρώπης που υλοποιούν το πρόγραμμα LEADER. Η πρωτοβουλία του διαγωνισμού αποσκοπεί στην προβολή και τον εορτασμό της ανάπτυξης της υπαίθρου στην Ευρώπη. Ο διαγωνισμός  περιλαμβάνει τη συλλογή φωτογραφιών ποικίλης θεματολογίας που αντανακλούν την αγροτική ζωή στην Ευρώπη σήμερα.

Μια κριτική επιτροπή του ENRD που θα αποτελείται από 5 άτομα, υπό την προεδρία ενός επαγγελματία φωτογράφου, θα επιλέξει τις καλύτερες φωτογραφίες από κάθε κατηγορία, που θα παρουσιαστούν στην έκθεση στο κτίριο Berlaymont στις Βρυξέλλες από 22 Ιουνίου έως 10 Ιουλίου 2012. Τουλάχιστον μία φωτογραφία για κάθε κατηγορία θα βραβευθεί από την Επίτροπο Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Dacian Cioloş κατά τη διάρκεια τελετής που θα πραγματοποιηθεί επίσης στο κτίριο Berlaymont στις Βρυξέλλες τον Ιούνιο του 2012. Επίσης, προβλέπεται μια περιοδεύουσα σε όλη την Ευρώπη έκθεση με τα έργα των βραβευθέντων, καθώς και προσεγμένη έκδοσή τους σε βιβλίο που θα δημοσιευθεί αργότερα εντός του έτους.

Η συμμετοχή στο διαγωνισμό είναι απλή. Ο Διαγωνισμός είναι ανοιχτός σε όλους τους επαγγελματίες και ερασιτέχνες φωτογράφους που κατοικούν σε οποιοδήποτε κράτος μέλος της ΕΕ. Κάθε διαγωνιζόμενος μπορεί να συμμετέχει με όσες φωτογραφίες αυτός / αυτή επιθυμεί, αλλά μόνο οι ΟΤΔ μπορούν να τις υποβάλλουν και έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν στο διαγωνισμό. Η ΟΤΔ για την περιοχή του Ηρακλείου είναι η Αναπτυξιακή Ηρακλείου ΑΑΕ ΟΤΑ.

Οι κατηγορίες για το διαγωνισμό είναι οι εξής:

  1. Rural People (άνθρωποι της υπαίθρου)
  2. Rural Environment (το περιβάλλον της υπαίθρου)
  3. Rural Employment (απασχόληση στην ύπαιθρο)
  4. Rural Diversity (διαφορετικότητα της υπαίθρου)
  5. Rural Youth (οι νέοι της υπαίθρου)
  6. The Spirit of LEADER (το πνεύμα του προγράμματος LEADER)
Περισσότερα για το διαγωνισμό και τις κατηγορίες (με δείγματα φωτογραφιών) μπορείτε να βρείτε στο δικτυακό τόπο www.ruralimages.eu . Το φυλλάδιο του διαγωνισμού θα το βρείτε εδώ.

Οι ενδιαφερόμενοι φωτογράφοι θα πρέπει να υποβάλλουν στην Αναπτυξιακή Ηρακλείου, μέχρι την Τετάρτη 16 Μαϊου:
  1. τις φωτογραφίες σε έντυπη μορφή, που θα συνοδεύονται από: το όνομα, το τηλέφωνο και το e-mail του φωτογράφου, τον τίτλο της φωτογραφίας, την κατηγορία για την οποία τις υποβάλλει και μικρή περιγραφή της φωτογραφίας (περιοχή - χωριό που τραβήχτηκε, πότε, τι απεικονίζει κλπ)
  2. τις φωτογραφίες σε ηλεκτρονική μορφή. Κάθε φωτογραφία δεν πρέπει να είναι μικρότερη από 5MB και ανάλυση τουλάχιστον 300 dpi), ταξινομημένες ανά κατηγορία,
  3. υπεύθυνη δήλωση, στην οποία θα δηλώνουν ότι:
  • οι φωτογραφίες που υποβάλλουν είναι δικές τους και δεν παραβιάζονται πνευματικά δικαιώματα
  • συμφωνούν να χρησιμοποιηθούν οι φωτογραφίες τους για τις ανάγκες του διαγωνισμού
  • συμφωνούν στη μεταγενέστερη χρήση του φωτογραφικού υλικού τους από τη Γενική Διεύθυνση Γεωργία της ΕΕ και την
  • αποδέχονται ότι η ΟΤΔ, το ΕΑΔ ή το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Αγροτικής Ανάπτυξης / Γενική Διεύθυνση Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης,  έχει το δικαίωμα να αλλάξει την κατηγορία για την οποία κάθε φωτογραφία έχει υποβληθεί, εφόσον αυτή ταιριάζει καλύτερα σε μια άλλη κατηγορία.

Η ΟΤΔ θα επιλέξει (σε συνεργασία με το Εθνικό Αγροτικό Δίκτυο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων) τις φωτογραφίες που θα υποβάλλει στο διαγωνισμό. Κάθε ΟΤΔ μπορεί να υποβάλλει μέχρι 3 φωτογραφίες σε κάθε κατηγορία.

Για περισσότερες πληροφορίες διευκρινήσεις για το διαγωνισμό, παρακαλώ επικοινωνήστε με:

Αμαλία Ταβλαδωράκη
Υπεύθυνη Τμήματος Ανάπτυξης Υπαίθρου
Αναπτυξιακή Ηρακλείου ΑΑΕ ΟΤΑ
Αρχάνες 701 00 Ηράκλειο Κρήτης
τηλ. 2810.753301, fax 2810.753310
www.anher.gr , Αυτό το ηλεκτρονικό μήνυμα προστατεύεται από spam bots, θα πρέπει να έχετε ενεργοποιημένη τη Javascript για να το δείτε

 
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Τ.Π. LEADER 2007-2013 
ΟΡΕΑ ΚΡΗΤΗ
Νήσων Περίπλους
"Νήσων Περίπλους" 
Δίκτυο Αναπτυξιακών Εταιρειών
Νησιωτικής Ελλάδος 
kataggelies.png
logo_estia.png
logo___.png