Κ.Π. Equal Β' Κύκλος - Στόχος του Έργου Εκτύπωση E-mail

Στόχος του Έργου                                                                                            

Βασικός στόχος του Έργου είναι η στρατηγική ανάδειξη, η αναπτυξιακή διάρθρωση και η εμπέδωση της «Κοινωνικής Οικονομίας» στην Κρήτη, ως ιδιαίτερου και αυτοτελούς πεδίου οικονομικής δραστηριότητας και απασχόλησης ευπαθών ομάδων του τοπικού πληθυσμού, αλλά και ως προνομιακού χώρου έκφρασης της κοινωνικής αλληλεγγύης και της ουσιαστικής στήριξης αυτών των ομάδων από τους τοπικούς φορείς και τις τοπικές κοινωνίες ευρύτερα.



Οι επιμέρους στόχοι είναι:

Κ.Π. Equal Β' Κ�?κλος

  1. Η συστράτευση και η κινητοποίηση όλων των τοπικών δυνάμεων με στόχο τη στήριξη της Κοινωνικής Οικονομίας
  2. Η διασφάλιση της ενεργούς συμμετοχής των ομάδων στόχου, και η εμπλοκή τους τόσο στις διαδικασίες διαμόρφωσης των προτάσεων που τις αφορούν όσο και στις διαδικασίες υλοποίησής τους.
  3. Η δημιουργία και η στήριξη νέων κοινωνικών επιχειρήσεων με καινοτόμες επιχειρηματικές δραστηριότητες από τις ομάδες στόχου του Έργου.
  4. Η συνέχιση της στήριξης των υφιστάμενων κοινωνικών επιχειρήσεων.
  5. Η συνεχής παρακολούθηση και υποστήριξη του τομέα της κοινωνικής επιχειρηματικότητας στο νησί μας μέσω της οργάνωσης και λειτουργίας «Κέντρου Στήριξης της Κοινωνικής Οικονομίας στην Κρήτη»
  6. Η ενδυνάμωση και ανάπτυξη των κοινωνικών επιχειρήσεων μέσω της δικτύωσής τους και της δημιουργίας clusters ομοειδών κοινωνικών επιχειρήσεων.


 
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Τ.Π. LEADER 2007-2013 
ΟΡΕΑ ΚΡΗΤΗ
Νήσων Περίπλους
"Νήσων Περίπλους" 
Δίκτυο Αναπτυξιακών Εταιρειών
Νησιωτικής Ελλάδος 
kataggelies.png
logo_estia.png
logo___.png