Ομάδες στόχοι του Έργου Εκτύπωση E-mail

Πρόβλημα που θα αντιμετωπιστεί και ομάδες στόχοι του ‘Εργου                          

Το Έργο με τίτλο «Θερμοκοιτίδα για την ανάπτυξη της κοινωνικής οικονομίας» στην Περιφέρεια Κρήτης έρχεται να συνεχίσει αλλά και να ενισχύσει το Έργο που υλοποιήθηκε στην Κρήτη στα πλαίσια του Α’ κύκλου της Κ.Π. EQUAL. Το Έργο «Ολοκληρωμένο σχέδιο- Ανοικτοί δρόμοι στην ανάπτυξη της κοινωνικής οικονομίας» του Α’ κύκλου της ΚΠ EQUAL έδωσε σημαντικά αποτελέσματα σε ό,τι αφορά στην αποσαφήνιση της κοινωνικής οικονομίας ως διακριτού πεδίου οικονομικής δραστηριότητας και απασχόλησης ατόμων που αντιμετωπίζουν δυσκολίες ένταξης στη αγορά εργασίας. Δημιούργησε και στήριξε μια σειρά από κοινωνικές επιχειρήσεις δίνοντας σε άτομα των ομάδων στόχου τη δυνατότητα να εισέλθουν στην αγορά εργασίας. Οι παραπάνω κοινωνικές επιχειρήσεις, αλλά και άλλες που έχουν δημιουργηθεί στο παρελθόν, αποκτούν σταδιακά την δική τους δυναμική. Ωστόσο, είναι προφανές ότι βρίσκονται σε ένα κρίσιμο στάδιο εξέλιξης και ότι η περαιτέρω εξειδικευμένη στήριξή τους αποτελεί κρίσιμη προϋπόθεση για τη βιωσιμότητα και την ανάπτυξη τους.

  Παράλληλα, οι φορείς που συμμετέχουν στην ΑΣ ΚΡΗΚΟΣ, τόσο μέσα από την παρακολούθηση της εγγεγραμμένης ανεργίας στην Περιφέρεια Κρήτης όσο και μέσα από την επαφή τους με τις τοπικές κοινωνίες, ιδιαίτερα αυτές της υπαίθρου όπου εντοπίζονται αρκετοί άνεργοι οι οποίοι δεν προσέρχονται στις υπηρεσίες απασχόλησης του ΟΑΕΔ, έχουν διαπιστώσει ότι για κάποιες μειονεκτικές ομάδες του πληθυσμού υπάρχει παντελής έλλειψη ευκαιριών απασχόλησης.

Κ.Π. Equal Β' Κ�?κλο


Με βάση τα παραπάνω το κεντρικό πρόβλημα που επιδιώκεται να αντιμετωπιστεί με την εφαρμογή του συγκεκριμένου Έργου είναι, πρώτον, οι μεγάλες δυσκολίες που οι υφιστάμενες κοινωνικές επιχειρήσεις συναντούν στην προσπάθειά τους για ανάπτυξη και διασφάλιση της βιωσιμότητάς τους και, δεύτερον, η διαπιστωμένη έλλειψη ευκαιριών απασχόλησης για μία μεγάλη μερίδα των ανέργων της περιοχής ιδιαίτερα δε ανέργων που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού (γυναίκες, άτομα με αναπηρία, άνεργοι άνω των 45 ετών).

 
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Τ.Π. LEADER 2007-2013 
ΟΡΕΑ ΚΡΗΤΗ
Νήσων Περίπλους
"Νήσων Περίπλους" 
Δίκτυο Αναπτυξιακών Εταιρειών
Νησιωτικής Ελλάδος 
kataggelies.png
logo_estia.png
logo___.png