digi-retail Εκτύπωση E-mail

digi - retail: Ενίσχυση επιχειρήσεων λιανεμπορίου για την υλοποίηση ψηφιακών επενδύσεων

Το Υπουργείο Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας & Ναυτιλίας και οι "Ψηφιακές Ενισχύσεις ΑΕ", στο πλαίσιο υλοποίσης του ΕΠ "Ψηφιακή Σύγκλιση", ανακοίνωσαν την έναρξη της δράσης "digi - retail", συνολικού ύψους 100 εκατ. ευρώ.

Στόχος της δράσης είναι να επιχορηγήσει επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου για την υλοποίηση επενδύσεων σε νέες τεχνολογίες. Μέσω των ψηφιακών επενδύσεων επιδιώκεται η μείωση του κόστους λειουτργίας, η αυτοματοποίηση διαδικασιών διαχείρισης αποθήκης, πωλήσεων και αγορών, καθώς και η δημιουργία συνθηκών εξωστρεφούς ανάπτυξης και βελτίωσης της ανταγωνιστικής θέσης των επιχειρήσεων.

Επενδυτικές προτάσεις μπορούν να υποβάλουν επιχειρήσεις λιανικής που δραστηριοποιούνται κατά κύριο λόγο στο λιανικό εμπόριο ανεξαρτήτως μεγέθους ή αριθμού απασχολούμενων.

Επιχείρηση που συμμετέχει στη δράση, μπορεί να υποβάλει επενδυτική πρόταση με τις ακόλουθες υποχρεωτικές ενέργειες:

α) Αναδιοργάνωση και εξοικονόμηση πόρων, με αξιοποίηση τεχνολογιών πληρφορικής και επικοινωνιών (πχ εφαρμογές retail/B2C, online παραγγελίες/B2B, διαχείριση αποθήκης και διακίνησης προϊόντων, e-shops, σύνδεση εφαρμογών retail με ERP)

β) Εξωστρέφεια - προώθηση - διεύρυνση κύκλου εργασιών με χρήση προηγμένων τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών (πχ οθόνες διαφήμισης, συνδρομές σε μηχανές αναζήτησης για προώθηση της αναγνωσιμότητας, sms για στοχευόμενες προσφορές).

Ο ελάχιστος προϋπολογισμός ανά υποβαλλόμενη πρόταση ορίζεται στα 10.000 € και 5.000 € για επιχειρήσεις χωρίς προσωπικό ενώ ο μέγιστος ανέρχεται σε 500.000 €. Το ύψος της επιδότησης κυμαίνεται από 40% έως 60%.

Η υποβολή της πρότασης πρέπει να γίνει ηλεκτρονικά από την 14η Ιανουαρίου 2011 έως την 15η Φεβρουαρίου 2011, μέσω του διαδικτυακού τόπου http://digi-retailportal.digitalaid.gr

Περισσότερες πληροφορίες

www.digitalaid.gr

 
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Τ.Π. LEADER 2007-2013 
ΟΡΕΑ ΚΡΗΤΗ
Νήσων Περίπλους
"Νήσων Περίπλους" 
Δίκτυο Αναπτυξιακών Εταιρειών
Νησιωτικής Ελλάδος 
kataggelies.png
logo_estia.png
logo___.png