Διαδικασία 'Ενταξης και Παρακολούθησης Εκτύπωση E-mail

  1. Οι άνεργοι/ες θα πρέπει να είναι εγγεγραμμένοι/ες στα μητρώα ανεργίας του ΟΑΕΔ (να διαθέτουν κάρτα ανεργίας σε ισχύ και να έχουν περάσει τη διαδικασία εξατομικευμένης προσέγγισης.

  2. Οι Εργασιακοί Σύμβουλοι υπηρεσιών του ΟΑΕΔ ενημερώνουν τις δυνητικά ωφελούμενες για τη δυνατότητα ένταξής τους, καθώς και για τις υποχρεώσεις τους έως την ολοκλήρωση του προγράμματος εφόσον ενταχθούν.

  3. Με Παραπεμπτικό ο/η κάθε άνεργος/η παραπέμπεται από τον ΟΑΕΔ στον αντίστοιχο φορέα συμβουλευτικής ανά Νομό, όπου έχει οριστεί ένα στέλεχος να παραλαμβάνει τις αιτήσεις.

  4. Οι άνεργοι/ες ενημερώνονται από τους Εργασιακούς Συμβούλους του ΟΑΕΔ για τα δικαιολογητικά που θα πρέπει να καταθέσουν στον κάθε φορέα. Την ενημέρωση αυτή οι υπηρεσίες του ΟΑΕΔ θα την έχουν από το συντονιστή φορέα του σχεδίου, ο οποίος οφείλει βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία και να παρέχει διαρκή ενημέρωση για την πορεία εξέλιξης του Σχεδίου.

  5. Οι άνεργοι/ες μαζί με το παραπεμπτικό του ΟΑΕΔ και τα επιμέρους δικαιολογητικά που θα καταθέσουν στους φορείς συμβουλευτικής, οφείλουν να συμπληρώσουν και ένα ειδικό Έντυπο Αίτησης για να ενταχθούν στο πρόγραμμα, το οποίο θα παραλάβουν από το στέλεχος του κάθε φορέα. Παράλληλα, μέσα από την συμπλήρωση ειδικού εντύπου και μέσα από συζήτηση με τα στελέχη ΣΥΥ θα εγκριθεί η συμμετοχή του/της στο Σχέδιο για να επωφεληθεί από τη συμβουλευτική.

  6. Εφόσον οι άνεργοι/ες επιλεγούν για να επωφεληθούν από τις δράσεις Συμβουλευτικής, συμμετέχουν σε 20 συνεδρίες από εξειδικευμένους συμβούλους. Κατά τη διάρκεια των συνεδριών μπορούν να ανανεώνουν την κάρτα ανεργίας τους, μέχρι την ένταξή τους σε απασχόληση ή κατάρτιση.

  7. Oι άνεργοι/ες γυναίκες επιστρέφουν στον ΟΑΕΔ με μια Βεβαίωση Συμμετοχής στο πρόγραμμα από το φορέα που τους παρείχε συμβουλευτική (ανεξάρτητα αν έχουν ολοκληρώσει το πρόγραμμα συμβουλευτικής), προκειμένου να ενταχθούν σε Ενεργητικές Πολιτικές Απασχόλησης (Κατάρτιση, Προκατάρτιση, ΝΕΕ, ΝΘΕ και STAGE).
 
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Τ.Π. LEADER 2007-2013 
ΟΡΕΑ ΚΡΗΤΗ
Νήσων Περίπλους
"Νήσων Περίπλους" 
Δίκτυο Αναπτυξιακών Εταιρειών
Νησιωτικής Ελλάδος 
kataggelies.png
logo_estia.png
logo___.png