Εμπλεκόμενοι Φορείς Εκτύπωση E-mail

Το πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ) κατά 75% και το Υπουργείο Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας κατά 25% στα πλαίσια του Γ’ ΚΠΣ 2000 - 2006.

Τελικός Δικαιούχος του προγράμματος είναι η Ειδική Υπηρεσία Εφαρμογής Συγχρηματοδοτούμενων Ενεργειών από το Ε.Κ.Τ. του Υπουργείου Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας και έχει την ευθύνη για την εκτέλεση του Έργου «Επιχορήγηση για την Παροχή Συνοδευτικών Υποστηρικτικών Υπηρεσιών», στο πλαίσιο του ΕΠ «Απασχόληση και Επαγγελματική Κατάρτιση» σε όλη την Ελλάδα.

Τελικός Αποδέκτης του παρόντος Σχεδίου Δράσης είναι η Αναπτυξιακή Ηρακλείου Α.Ε. (Συντονιστής Φορέας) - πιστοποιημένο ΚΕΣΥΥ από το Β’ ΚΠΣ

Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (Ε.Κ.Τ.)

Το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (E.Κ.Τ.) - European Social Fund (E.S.F) είναι Διαρθρωτικό Ταμείο της Κοινότητας που συμμετέχει στη χρηματοδότηση ενεργειών επαγγελματικής εκπαίδευσης και επαγγελματικού προσανατολισμού, ενεργειών ενίσχυσης για προσλήψεις σε θέσεις διαρκούς απασχόλησης, καινοτόμου χαρακτήρα για την ανάπτυξη της απασχόλησης και της επαγγελματικής κατάρτισης, ενεργειών που απευθύνονται στο προσωπικό των επιχειρήσεων και ενεργειών επαγγελματικού προσανατολισμού και παροχής συμβουλών σε ανέργους.

Οι επιλέξιμες δραστηριότητες ανάπτυξης του ανθρώπινου δυναμικού που συγχρηματοδοτεί το EKT είναι γενικά οι εξής :

α) Επαγγελματική κατάρτιση και εκπαίδευση, μαθητεία, προκατάρτιση, προσανατολισμός, συμβουλευτική και συνεχής κατάρτιση
β) Ενισχύσεις στην απασχόληση
γ) Μεταπτυχιακή κατάρτιση και κατάρτιση στελεχών σε ερευνητικά ιδρύματα και επιχειρήσεις στο τομέα της έρευνας, της επιστήμης και της τεχνολογικής ανάπτυξης
δ) Ανάπτυξη νέων πηγών απασχόλησης
ε) Ενίσχυση για δομές και συστήματα
στ) Συνοδευτικά μέτρα
ζ) Καινοτόμες δράσεις και τεχνική βοήθεια.

Πηγή :Κανονισμός (EK) αριθ.1784/1999 του Συμβουλίου της 13.8.1999

Εθνικός Συντονιστής EKT είναι το Υπουργείο Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας. Οι κυριότερες αρμοδιότητες που απορρέουν από αυτό το ρόλο αφορούν τη διαμόρφωση Εθνικής πολιτικής σε θέματα επαγγελματικής κατάρτισης και απασχόλησης, η εποπτεία και ο συντονισμός των Ενεργειών EKT, ανεξαρτήτως Προγράμματος και ο σχεδιασμός οργανωτικών συστημάτων για την προώθηση αυτών των πολιτικών. Επιπλέον, έχοντας την πλήρη ευθύνη της χώρας έναντι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είναι υπεύθυνο για την εξασφάλιση της υψηλής εισροής των κοινοτικών κονδυλίων, στο πλαίσιο συγκεκριμένων διαδικασιών, αποστέλλοντας στην ΓΔ Απασχόληση και Κοινωνικές Υποθέσεις πληροφορίες φυσικού και οικονομικού αντικειμένου των Επιχειρησιακών Προγραμμάτων.

Ιστοσελίδα: www.europa.eu.int


Ειδική Υπηρεσία Εφαρμογής Συγχρηματοδοτούμενων Ενεργειών από το Ε.Κ.Τ.

Ειδική Υπηρεσία Εφαρμογής (ΕΥΕ) Ενεργειών που συγχρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο εποπτεύεται από τη Γενική Γραμματεία Διαχείρισης Κοινοτικών και Άλλων Πόρων του Υπουργείου Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας.

Έχει ως αρμοδιότητα την υλοποίηση και παρακολούθηση Ενεργειών Κατάρτισης και Ενεργειών Παροχής Υποστήριξης Ευπαθών κοινωνικά Ομάδων, όπως αυτές ορίζονται στα Επιχειρησιακά Προγράμματα "Απασχόληση και Επαγγελματική Κατάρτιση" και "Κοινωνία της Πληροφορίας".

Οι Ενέργειες αυτές αφορούν Δράσεις:

  • Κατάρτισης ανέργων
  • Κατάρτισης και προώθησης στην απασχόληση Ευπαθών Κοινωνικά Ομάδων
  • Κοινωνικής και Ψυχολογικής Υποστήριξης Ευπαθών Ομάδων πληθυσμού με στόχο την "Ενδυνάμωση" ατόμων που απειλούνται με αποκλεισμό από την αγορά εργασίας
  • Επαγγελματικής Κατάρτισης Εργαζομένων σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα
  • Κατάρτισης σε τομείς Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνίας
  • Κατάρτισης ανέργων στη Διαχείριση του Περιβάλλοντος
  • Εκπαίδευσης Εκπαιδευτών των Κέντρων Επαγγελματικής Κατάρτισης και των Φορέων Παροχής Συνοδευτικών Υποστηρικτικών Υπηρεσιών.


ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΑΓΗΣΙΛΑΟΥ 23-25,
ΤΚ: 10436, ΠΟΛΗ: ΑΘΗΝΑ
Υπεύθυνο στέλεχος Μονάδας Α: κα Πιπεργιά Αθανασία
ΤΗΛΕΦΩΝΟ: 210 5274110
FAX: 210 5271100
E-mail: Αυτό το ηλεκτρονικό μήνυμα προστατεύεται από spam bots, θα πρέπει να έχετε ενεργοποιημένη τη Javascript για να το δείτε
Ιστοσελίδα: www.ypakp.gr
 
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Τ.Π. LEADER 2007-2013 
ΟΡΕΑ ΚΡΗΤΗ
Νήσων Περίπλους
"Νήσων Περίπλους" 
Δίκτυο Αναπτυξιακών Εταιρειών
Νησιωτικής Ελλάδος 
kataggelies.png
logo_estia.png
logo___.png