Στόχος του Σχεδίου Δράσης Εκτύπωση E-mail

Η Αναπτυξιακή Ηρακλείου Α.Α.Ε.Ο.Τ.Α., ως συντονιστής φορέας, σε συνεργασία με ομάδα φορέων από όλη την περιφέρεια Κρήτης, υλοποιεί το Σχέδιο Δράσης με τίτλο «ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ», με σκοπό τη βελτίωση της πρόσβασης και τη συμμετοχή των ανέργων ευπαθών ομάδων πληθυσμού στην αγορά εργασίας μέσα από την παροχή υπηρεσιών εξειδικευμένης πληροφόρησης, συμβουλευτικής και κοινωνικής στήριξης. Το Σχέδιο Δράσης υλοποιείται σε όλη την Περιφέρεια Κρήτης.

Στόχος του παρόντος Σχεδίου Δράσης είναι η παροχή πολυεπίπεδης στήριξης σε ανέργους και άνεργες ευπαθών ομάδων πληθυσμού για την κοινωνική, πολιτισμική, οικονομική ένταξη καθώς και ένταξή τους σε ενεργητικές πολιτικές απασχόλησης, όπως ορίζονται από το Υπουργείο Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας.

Επιμέρους στόχοι του Σχεδίου Δράσης:
  • Η ενδυνάμωση των ωφελουμένων με πληροφόρηση και συμβουλευτική στήριξη σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο, ώστε να αποκτήσουν νέες κοινωνικές και επαγγελματικές δεξιότητες, γνώσεις, στάσεις και συμπεριφορές που θα τους στηρίξουν στην επαγγελματική και κοινωνική ένταξη και επανένταξη.
  • Εξειδικευμένη στήριξη και προετοιμασία για την ένταξη των ανέργων σε Ενεργητικές Πολιτικές Απασχόλησης
  • Η αξιοποίηση των προγραμμάτων επιδότησης της εργασίας, για ετεροαπασχόληση και αυτοαπασχόληση, των ωφελουμένων χρησιμοποιώντας τις χρηματοδοτήσεις του ΟΑΕΔ, του Υπουργείου Ανάπτυξης, του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
  • Η μείωση της τοπικής ανεργίας και υποαπασχόλησης των ωφελούμενων, μέσα από τη δημιουργία νέων μορφών επιχειρήσεων, αξιοποιώντας τις ευκαιρίες απασχόλησης που δημιουργούνται από την αξιοποίηση των τοπικών χαρακτηριστικών.
  • Η ανάπτυξη συνεργασιών μεταξύ των φορέων υλοποίησης του προγράμματος, με τους ΟΤΑ, τους ΜΚΟ, τους τοπικούς φορείς, τους φορείς που δραστηριοποιούνται σε θέματα στήριξης της απασχόλησης και της επιχειρηματικότητας, καθώς και σε θέματα ευρύτερης στήριξης των ομάδων στόχου.
  • Η ανάπτυξη δραστηριοτήτων για την προβολή και δημοσιοποίηση των παρεχόμενων υπηρεσιών και των αποτελεσμάτων του σχεδίου δράσης, για την ευαισθητοποίηση, κινητοποίηση και ενεργοποίηση του κοινωνικού ιστού.
  • Η ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης και η κινητοποίηση των τοπικών φορέων για την άμβλυνση των συνθηκών που οδηγούν στην περιθωριοποίηση των ομάδων στόχου
  • Η κινητοποίηση κρατικών φορέων, εθελοντικών οργανώσεων, συλλόγων και σωματείων που δραστηριοποιούνται στην περιοχή εφαρμογής, για την ανάπτυξη δράσεων υπέρ των ομάδων στόχου και τη στήριξη τους στην κοινωνική και επαγγελματική ένταξη.

 
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Τ.Π. LEADER 2007-2013 
ΟΡΕΑ ΚΡΗΤΗ
Νήσων Περίπλους
"Νήσων Περίπλους" 
Δίκτυο Αναπτυξιακών Εταιρειών
Νησιωτικής Ελλάδος 
kataggelies.png
logo_estia.png
logo___.png