Αρχική Σελίδα arrow Δραστηριότητες arrow Προγράμματα Γ' Κ.Π.Σ. arrow INTERREG IIIC - TREND arrow INTERREG IIIC - TREND- Συνεργασία για την Τοπική Ανάπτυξη
INTERREG IIIC - TREND- Συνεργασία για την Τοπική Ανάπτυξη Εκτύπωση E-mail

Σύντομη Περιγραφή έργου TREND

INTERREG IIIC - TREND- Διαπεριφερειακή Συνεργασία για την Τοπική Ανάπτυξη Το διακρατικό έργο TREND αφορούσε την τοπική ανάπτυξη και υλοποιήθηκε από την Αναπτυξιακή Ηρακλείου Α.Α.Ε.Ο.Τ.Α., τις Περιφέρειες της Σικελίας και Τοσκάνης από την Ιταλία και των Βαλεαρίδων και της Γαλικίας από την Ισπανία. Συντονιστής του έργου ήταν η περιφέρεια της Σικελίας.

Στόχοι του έργου TREND (2004-2007) ήταν:

  • Η διάχυση της κουλτούρας συνεργασίας όσον αφορά τον αναπτυξιακό σχεδιασμό σε περιφερειακό επίπεδο
  • Η προώθηση δράσεων ανταλλαγής προσωπικού με στόχο τη διάχυση καλών πρακτικών
  • Η ανάπτυξη πιλοτικών δράσεων συνεργασίας μεταξύ φορέων των περιφερειών που συμμετέχουν στο έργο, οι οποίες θα βοηθήσουν στον καλύτερο σχεδιασμό ενόψει της νέας προγραμματικής περιόδου


Η Αναπτυξιακή Ηρακλείου Α.Α.Ε.Ο.Τ.Α. συμμετείχε σαν εταίρος στο έργο TREND που χρηματοδοτήθηξκε από την Κοινοτική Πρωτοβουλία INTERREG IIIC, συντονίζοντας τις δραστηριότητες που αφορούν τη δημιουργία επικοινωνιακού σχεδίου του έργου.

Οι πιλοτικές δράσεις του προγράμματος προκηρύχθηκαν το Σεπτέμβριο του 2005 και υποβλήθηκαν 14 προτάσεις. Από αυτές, εγκρίθηκαν 7 στις οποίες συμμετέχουν φορείς από την Κρήτη (ΙΤΕ, ΟΑΔΥΚ κα).

Ο προϋπολογισμός Έργου για την Αναπτυξιακή Ηρακλείου ήταν 256.581,33 € με Κοινοτική Συνδρομή 75%: 192.435 € και Εθνική Συμμετοχή 25%: 64146,33 € - Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών.

 
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Τ.Π. LEADER 2007-2013 
ΟΡΕΑ ΚΡΗΤΗ
Νήσων Περίπλους
"Νήσων Περίπλους" 
Δίκτυο Αναπτυξιακών Εταιρειών
Νησιωτικής Ελλάδος 
kataggelies.png
logo_estia.png
logo___.png